Om kenneln

En liten presentation av vem som är ägaren bakom Kennel De La Pi´s.

Pia heter jag och är en hundälskande ”tjej”, hmm! Bor på landet utanför det lilla samhället Bottnaryd i Småland, med min man som får agera ”kennelpojk” när jag är på mitt ordinarie jobb, då hunduppfödningen bedrivs på hobbynivå.
I familjen finns det också två numera ungdomar som tyvärr inte delar mitt hundintresse. Brukar väl bli så, ni vet skomakarens barn blev aldrig skomakare!
Alla våra hundar lever med oss inne i vårt underbara 1700-talshus mitt i skogen.
Då min man är travtränare på heltid finns det alltid någon hemma.

Jag köpte min första hund, en dvärgspets vid namn Rubin, 1975. Året därpå blev det en underbar amerikansk cocker spaniel som kom hem till mig och jag hade förmånen att ha honom i 13 år. Leos Mr Mad Red Yankee ”Mister”, han var son till guldhunden
Artru Sundance Pacemaker. Min första amriskull kom 1987. Har under många år haft partikullar men de senaste åren ”bytt” till enfärgade. Varför? Ja, säg det! Men det är inget jag ångrat, har just nu helt underbara svarta amrisar.

Samma år, 1987, kom min första boxer till oss. Det blev en boxertjej från Kennel Atarimhas i Stockholm. Hon blev mamma till min första kull boxer 1989. Sedan dess har det blivit en del underbara boxerbarn hos oss, och än hoppas jag få nöjet att få fler kullar och många nya goa valpköpare.
Har sedan dess plockat in en del engelska boxer från Kennel Seacrest och min goda vän Mrs Claire Kay. Jag vill kalla den engelska boxern som ”lagom” i alla situationer. Samarbetsvilliga, hörsamma, på- och avknapp, livsnjutare och sist men inte minst;
really good looking!

Jag är aktiv hundutställare och älskar att vila mina ögon på vackra djur!
Jobbar en hel del som ringsekreterare och dömer lite på inofficiella utställningar, något jag verkligen älskar. Har även suttit med i olika konsultationer i rasklubbar för Amerikansk Cocker Spaniel och numer också i Boxerklubben.

Mitt motto som uppfödare är att föda upp sunda och trevliga individer.
Köper man hund hos mig vill jag finnas till för dig som valpköpare.

Ja, det var lite om vem jag är. Surfa nu runt lite på min sida. Hoppas det faller er i smaken.

Pia Fogelberg – Berglund